Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

tisdag 31 juli 2012

Märkliga likheter i naturen

Jag bestämde mig för att rita av ett russin. Medan jag höll på så insåg jag att russin och stenblock är väldigt lika varandra. I alla fall om man skalar om den ena. Jag gjorde ett litet experiment: jag ritade av ett russin och två flyttblock, men med förvrängd skala så att flyttblock och russin är lika stora på bilderna. Kan du se vilken som är ett russin?

Hitta russinet! Vinn ära och berömmelse!

måndag 30 juli 2012

Mer fiskfjäll

Lila fiskfjäll.


Jahapp, då har man snöat in på fiskfjäll. De är ju snygga!

Jag tog den där strukturpastan jag har och modellerade fram fiskfjäll. de blev rätt så tjusiga tycker jag. skönt med den tredimensionella känslan, konst som inte bara kan betraktasnutan även upplevas med känseln.

Efter att pastan torkat hyfsat så gick jag ut och sprejade det hela med lila färg. varför lila, kanske någon undrar. svaret är att det var den färg jag hade...

det blev rätt snyggt, förutom att färgen visade sig vara sidenmatt. jag hade föredragit högblank, men man tager vad man haver.

söndag 29 juli 2012

Gör något med fisk

jag har haft lite idétorka idag och fick till slut ta kreativitetskalendern som hjälp. Den föreslog att jag skulle göra något med fisk. Jag bestämde mig för att rita fiskfjäll i extrem närbild. det blev rätt häftigt tycker jag. Ska prova fler varianter tror jag. Fiskfjäll är ju coola!

Fiskfjäll. Det finns en ordvits gömd i det ordet!

lördag 28 juli 2012

Metakonst

Jag målade av ett konstgalleri. Blev rätt så dåligt. fan då. Men man kan inte göra succé jämt. Eller hur?


fredag 27 juli 2012

Min son, surrealisten

Min son tycks ha en surrealistisk ådra. Han svängde ihop den här märkliga skulpturen tidigare i dag. Jag bestämde mig för att rita av den. Dessvärre blev det inte så bra, för det var så himla mkt detaljer som skulle med så jag blev stressad. Stressad är fel känsla när man ska göra stor konst. Liten konst också för övrigt. Jag ska göra ett nytt försök vid ett senare tillfälle. Vi får se hur det blir då.



torsdag 26 juli 2012

Groteska mutationer i Tjernobyls spår!

Tydligen har man hittat en hel massa groteska mutationer nu nästan 30 år efter Tjernobyl. Biologer säger sig ha upptäckt märkliga sammansmältningar av olika djurarter. Snart kan skvadern koma att realiseras. Och till alla villaägares stora skräck tycks en ny snigelart ha uppkommit: Snigelkotten:

Villaägarens stora skräck, snigelkotten

onsdag 25 juli 2012

Here lies Les Moore

Revolversnubbe

 Jag funderade lite på vad jag skulle hitta på och kom fram till att en snigel till kanske vore lite att ta i. När jag klurade på vad jag skulle rita så tänkte jag på det engelska ordet för snigel, slug. Slug betyder ju även kula i betydelsen blykula som man skjuter från vapen. Därefter var steget inte så långt till en av de roligaste gravstenstexterna från vilda western:

Here lies Les Moore
Four slugs from a .44
No Les
No more

Detta är alltså en autentisk gravsten som stackars les fick rest över sig efter en eldstrid i staden Tombstone. 

Jag bestämde mig för att rita en gunslinger from the old west. När jag kollade runt för att hitta lite referensbilder så stötte jag på ett väldigt udda foto, nämligen på en revolverman som inte poserar med sina vapen eller ligger död utanför sheriffkontoret, utan en revolverman som gjort illa benet. Han kanske har stukat det när han klev av sin häst? Rervolvermannen i fråga hette Clay Allison och var fullständigt bindgalen efter att ha fått en smäll i huvudet, som tycks ha medfört vissa för omgivningen jobbiga personlighetsförändringar.

 Jag har ritat honom helt monokrom och jag är väl hyfsat nöjd. Det är svårt att rita saker helt utan gråtoner tycker jag.

tisdag 24 juli 2012

Lila snigel akta dig

Igår ritade jag en snigelkonung, idag en lila snigel. Som ska akta sig. Gjord med högpastos-akryl (tjock färg på konstnärsspråk). Jag älskar att jobba med akrylfärgen och kniv, ävenom det oftast blir rätt fult så blir det häftigt med de kraftiga strukturerna, att bilderna blir nästan tredimensionella. Framför allt blev skalet bra, tycker jag.

Lila snigel akta dig, akta dig akta dig

måndag 23 juli 2012

Snailking

Heter ett mycket bra doom/sludgeband. Inte nog med att det är bra musik, de är från sverige också. Dessutom är ju namnet bara för skönt: snigelkonungen. Sjukt kul. Det verkar för övrigt vara någon sorts rekvisit för att få starta ett doomband: att komma på ett kul bandnamn. Det finns massor av exempel: Stoner kebab, Ufomammut, Reverend Bizarre, Weedeater etc. Men nu har vi alltså Snailking. Jag bestämde mig för att rita en snigelkonung. Sagt och gjort:

Snigelkonung. Promarker och Poscapenna





När man avnjuter konungen ovan så kan kan man lyssna på konungen nedan. För den otålige rekommenderar jag att spola fram till 5:50 ungefär för att få höra något av det mest apokalyptiska som tänkas kan.


söndag 22 juli 2012

The dork knight rises

Denna är dedikerad till dig, Kristofer! jag vet ju hur mycket du älskar the dork knight, så jag bestämde mig för att rita av honom. Varsågod! Lagom till filmpremiären också!

The dork knight!

lördag 21 juli 2012

Mashup: van Gogh går rysk futurism

Jag har ju kört ett par mashupupplägg tidigare och nu har turen kommit till van Gogh, om han hade varit rysk futurist. Futurismen hänger ju ihop med kubismen men är lite mer brutal och kompromisslös. Tycker i alla fall jag med noll poäng konstvetenskap bakom mig. Hur som helst: så här hade klassikern Vas med 15 solrosor sett ut om van Gogh verkat under 20talet i sovjet:

Originalet:

Den futuristiska tolkningen:


fredag 20 juli 2012

Köra bil, eller Tristessen, eller 10 gram per kilometer

jag tycker det är sjukt tråkigt att både köra och åka bil. Köra är nästan värre än att åka med, för då måste man koncentrera sig på att göra något riktigt tråkigt. Inget vidare va? Lösningen brukar vara godis. Jag tänkte att jag skulle göra en timelapsefilm där jag kör bil, för att visa aktivitetens tristess: samma kroppsställning, samma ansiktsuttryck hela tiden etc. Istället blev det en absud studie i hetsätande av godis. Jag köpte två hekto godis två mil söder om Jönköping. I höjd med jönköping var påsen slut. Mums!!

torsdag 19 juli 2012

Stenålder

Det finns massor av gamla målningar där människor blås-spottat färg mot klippväggar och haft händerna som mall. Jag gjorde en sån med eget blod tidigt i våras. Nu är det dags igen men med blåbär och på sten istället för ett papper. Det blev otroligt häftigt tycker jag. Kolla bara! Undrar hur länge det kommer art vara kvar?






onsdag 18 juli 2012

Greyhounds

Idag har jag kollat på jättejättesnabba hundar i Västerås. Det finns en hundracingbana där och min syster skulle låta sin Basenjihund kuta på den banan. Tydligen så var det ingen tävling, utan ett träningspass för hundnördarna och deras hundar. Och jävlar vad snabbt de sprang! Hundarna alltså. Ägarna fikade mest...

Det gick rent galet fort, särskilt när greyhound-jyckarna kutade. Jag blev sugen på att rita av dem, men det var kört, för det gick helt enkelt för fort när de  sprang, så det fick bli referensbilder från internets istället. de är ritade med torrpastell och det gick helt ok att få till det, men hundar och speciellt hundar i rörelse är svåra att få till. Inte minst de här lite lätt groteska varianterna som ser helt overkliga ut när de springer. Här är jyckarna i alla fall.

Greyhound springer fort

Även denna greyhound har bråttom

tisdag 17 juli 2012

Ibland morotsdildosar och ibland en trött skiss

Ok det blev en skiss på en nazist och en skiss på ett par skivor vattenmelon idag. Imorgon blir det nog bättre. Över och ut.


måndag 16 juli 2012

2 1/2 män!!!!

Åååh, så bra att serien fick fortsätta, eller hur? Ingen kan ju vara leds på en sån otroligt kul serie, haha, herregud vilka dråpliga situationer de hamnar i hela tiden! Som en hyllning till detta sit-commästerverk har jag gjort en liten teckning som visar hur jag tror att serien skulle kunna snäppas upp ytterligare ett steg utan att för den skull tappa kopplingen till själva seriens namn.

Obs: satir. Eller?

söndag 15 juli 2012

Och så en bonusvisent från stenåldern.



När jag tittade efter bilder på visenter så hittade jag en del grottmålningar från Frankrike. de här målningarna är ju 17000 år gamla och otroligt suggestiva, tycker jag. En härlig naturalistisk tolkning av diverse smaskiga djur. Förmodligen med kultisk funktion (det är vad arkeologer hugger till med när de inte kan klura ut vad ngt använts till). Eftersom jag har lite tid över så tänkte jag att jag svänger ihop en grottmålningsinspirerad visent. Den här är mindre realistisk i sina proportioner, istället försökte jag skapa en känsla av rå kraft och djuriskhet. En boll av muskler och testosteron.


Mer visenter!

Herr visent i majestätisk gräsätarprofil. Muuu!

Och snett framifrån


Igår ritade jag en blyertsvisent. idag var det dags för torrpastell. jag tyckte att visentens luddighet borde funka bra med torrpastellen, och mycket riktigt: torrpastellvisenterna blev mycket bättre! en kul grej med torrpastell är att det går so otroligt fort att arbeta med. Två stycken visenter på ungefär 20 minuter. Den som är snett framifrån är inte lika bra, tycker jag. Mycket då jag smetade ut pastellen så pass: det blev mer en homogen brun yta istället för det lite raggiga utseendet jag fick till på den som står i profil. Jag passade på att spela in en time lapsefilm på en av teckningarna. Håll till godo med den också:

lördag 14 juli 2012

En visent

Visenttjur


I går var jag på Kolmården. Där har de visenter, en sorts svensk bisonoxe, som ser lite coolare ut än de nordamerikanska bisonoxarna Liksom mer kantig och stökig. Bisonxarna är lite rundare i formerna. En av visenterna var en as-stor tjur som stod och stöddade sig. Jag tyckte han så så maffig ut, så jag bestämde mig för att rita en visent idag. Eftersom timmen är sen så blev det en skiss i blyerts, men jag är rätt nöjd.

fredag 13 juli 2012

Carl Larrsson om han överskattat sin förmåga att vara "edgy"



Om Carl Larsson överskattat sin förmåga att göra coola grejer så hade det kanske sett ut så här. Jag trodde att det skulle bli otroligt häftigt att göra så här, nämligen att måla duken röd och sedan dra på konturer med vitt och sedan så skulle det vara ofattbart snyggt och häftigt. Jahapp, man kan inte lyckas jämt. Fan då. Jag får trösta mig med att det tog högst 10 minuter...

torsdag 12 juli 2012

Carl Larsson goes Japansk skräckfilm


Brita går bärsärk i Dalarna


En av Carl Larssons kändare målningar är den söta bilden på hans dotter Brita i röd klänning och oskuldsfullt leende på läpparna. Jag bestämde mig efter en idé från min fru att göra en läskig version av den bilden, nämligen hur det hade sett ut om Carl Larsson varit koncepttecknare åt ett japanskt produktionsbolag. Jag ritade henne med tuschpenna och akvarell. Sedan lade jag på blod i akrylfärg och highlightade med poscapenna. Jag är rätt nöjd, det här blev riktigt bra!

Om du vill se hur det gick till när jag målade henne, finns timelapsefilm här nedan:



onsdag 11 juli 2012

Pilgiftsgroda

Herr groda


Idag var vi på fjärilshuset och medan resten av familjen sover lunch så ritar jag vad jag såg där. Ja, inte allt såklart, men höjdpunkten, nämligen de otroligt söta och porslinslika pilgiftsgrodorna. De finns i flera olika färger, men jag fastnade mest för den blåa lilla gynnaren. Jag tog och skissade av en bild på herr blå och ritade sedan i konturerna med Faber Castell artist pen. Den med penselspetsen. Jag gillar de svepande linjer som blir när man ritar med den pennan.

Sedan kom jag till prickarna, som jag ritade med en Pilot Sign pen. Det var här problemen började: den här pennan skapar enormt djup svärta, men tar tusen år på sig att torka, så när jag suddade ut blyertslinjerna drog jag med mig en massa halvtorr tusch. Suck! Hur som helst.

Grodan är blå. I olika nyanser. Jag övervägde först akvarell, men kom på att jag har en ask med färpennor liggandes. Jag testade dem istället. De funkade helt ok, men den här porslinsytan, helt slät, var svår att få till, trots att jag jämnade ut det med en sån där pappersrulle som man använder till blyerts (minns inte vad de heter). Därefter tog jag poscapennan och började kladda på blänk. Tyvärr drog poscan med sig både tuschen OCH färgen, så de ställen som skulle vara vita blev istället blå-grå.  Suck igen.

Då kom jag på att jag kunde ju måla över det hela med akrylfärg, vilket jag gjorde.

Det blev väl rätt ok, men jag tycker att grodan ser lite.. platt ut.

Kul i alla fall att använda olika tekniker och att rita grodor, som är söta, och i det här fallet, fullständigt livsfarliga.

tisdag 10 juli 2012

Fyra bilder

idag har jag ritat tillsammans med min kamrat Emil. Han ahr den fantastiska teckningsbloggen 1av366.wordpress.com

jag ritade först tre stycken bilder på Gork, hamnsjåarförmannen som blivit porträtterad tidigare.
Bilden längst ner till vänster företställer däremot en människa. Bakgrunden är att jag har en idé om att rita i negativ. Med vitpenna på svart papper, istället för tvärtom. När jag insåg att jag hade en poscapenna i fickan så bestämde jag mig för att prova så smått, och ritade en svart fläck. Sedan tog jag poscan och ritade. Då den svarta fläcken är så liten så fick det inte plats så mycket, så jag ritade som vanligt med svart tusch på vitt också. Jag är jäkligt nöjd med resultatet och ska experimentera vidare med det.


måndag 9 juli 2012

Neck-moon

Idagslog jag  upp orden Moon och neck från en novellsamling som heter Apocalyptic SF. Boken innehåller en massa apokalyptiska noveller. Vissa asbra, andra rätt så tråkiga. Hur osm helst så hade jag lite problem med fantasin så här på kvällskvisten, så moon- neck blev helt enkelt en måne med hals. Inte så mycket mer att prata om förutom att visa månen och dess hals:

En måne med sin hals

Bonusinlägg, inspirerat av rollspelet Mutant och Calle Pettersson

Medan resten av familjen sover passar jag på att göra en liten bonus, inspirerad av Rollspelet Mutant och av en person vid namn Calle Pettersson som gör magiskt snygga akvareller.

Hamnarbetarnas förman.

Gork har jobbat i hamnen så länge att han kan berätta om de mörka åren då det hände. "Det var en riktig jämrans atomboll de brände av där borta i öster. efter den storsmällen tog det flera år innan saker och ting sträckte upp sig igen. Men nu har jag inte tid att stå här och finprata- Hörni! Nu bär ni de här tunnorna fint och storförsiktigt, annars smäller det, det ska ni ha klart för er! Gork har fortfarande klipp i storkäftarna!"

Gork. Gammal som gatan, men håller fortfarande hamnen i sina järnkäftar.

söndag 8 juli 2012

Reserver- fördelarna(förödelsen)

Idag drog jag två nya ord. Den här gången från Clausewitz´Om kriget.
Orden blev Reserver- fördelarna. Jag hade lite svårt att göra något av de här orden, men tillslut så kom jag att tänka på vattenreserver (reservoarer) och vad som sker där vatten saknas, respektive finns. Reserver och de fördelar (och förödelse) sånt skapar. På sätt och vis kan man kanske säga att alla reserver skapar fördelar och förödelse? I alla fall om man ska vara lite gymnasialt filosofisk.
Bilden blev väl inget mästerverk direkt, men det var ganska kul att gå från lätt ångest över låsningen till att man faktiskt jobbade fram något av orden igen.

Här är i alla fall akrylverket Reserver- fördelarna (förödelsen). Först som time lapse



Sedan som bild:

Reserver fördelarna förödelsen. Den uttorkade delen av bilden är lite väl gladfärgad.

lördag 7 juli 2012

Winged- beyond. The call of Cthulhu

Jag plockade fram en Lovecraftsamling- The call of Cthulhu and other weird stories och gjorde samma sak som igår, nämligen tog två slumpvis valda ord. Det blev winged och beyond. Jag hade hoppats på Cthulhu och insane eller dylika ord, men Winged och beyond funkar rätt bra det med. Först försökte jag rita en insektsdemon, men det blev fiasko efter ett par minuter. Istället tänkte jag mig en rovfågel från "beyond", en annan dimension. en helt vanlig rovfågel alltså, men från en annan och givetvis "weird" dimension, full av namnlösa fasor etc etc.

Jag tog en bild på en fågel och ritade av. Som en twist kladdade jag dit akrylfärg på näbben. Röd sådan för att skapa en illusion av att blodet kom från vår värld, medan fågeln är fångad på en bild. Men väven mellan dimensionerna är så tunn att fågeln lyckas ta sig igenom ibland, till vår stora fasa, såklart. Det blev rätt så bra, trots att promarkerpennan med färgen warm grey 1 tog slut mitt i allting.

Namnlös fasa!

fredag 6 juli 2012

Råttorna- utmarscherande

jag bläddrade i en bok om kreativitet idag. Den var väldigt intressant. Bland annat så fanns det som vanligt en massa metoder för att få igång kreativitet: de sex hattarna, provokation etc. En av metoderna var väldigt rolig tycker jag. Den går ut på att man bläddrar i en bok och tar fram två slumpmässigt valda ord, som man sedan sätter ihop eller gör något nytt av. Låt säga att man får upp kaffekopp och flygande, så kanske man börjar ta fram en koncept för hur man ska kunna leverera drycker genom luften eller hur man genom att dricka kaffe kan ta del av resereklam, eller vad man nu kommer fram till. Allt beroende på kontext såklart.

Jag bestämde mig för att göra en teckning på samma sätt, så jag tog fram PC Jersildmästerverket En levande själ. En av de bästa böckerna någonsin. Rekommenderas mycket starkt. Jag slog upp två slumpmässiga sidor och satta ner fingret på sidorna utan att tjuvkika. Orden som kom upp var de i sammanhanget väldigt tursamma Råttorna- utmarscherande. Att få ihop ett verk av dessa två var ju givetvis en smal sak:
Ilskna råttor på straffexpedition

Bilden föreställer råttorna Pip och Zikka som tillsammans med resten av Slagstyrka Riva-slita-klösa-bita marscherar ut för en straffexpedition mot husets katter som blivit allt för kaxiga och ätit upp en av klanmedlemmarna. Stackars Krafs hade inte en chans, hon blev uppträngd i ett hörn och trots hjältemodigt försvar så fick hon sätta livet till. Det här kan givetvis inte ske ostraffat.

torsdag 5 juli 2012

Mangaporr?

Jag fick en utmaning igår: rita manga! Nu är det så att alltsedan den första mangaboomen, med Akira etc så har jag haft en väldigt sval relation till manga. Det var coolt då, men nu är det bara 14-åriga flickor och män i yngre medelåldern som vill få till det med fjortonåringarna som stryker runt kring mangahyllorna inne på S/F-bokhandeln. Min bild av manga är att det finns tre teman och tre settings som sedan kan kombineras. Temana är: ung flicka, Mecha-warriors och tentakelporr. Sedan har vi de tre settingsen: Postapokalyps, organized crime och skola. med hjälp av ett par tärningar så kan man enkelt skapa ett mangakoncept: mechawarriors som styrs av skolflickor i en postapokalyptisk värld och de kämpar mot organiserad brottslighet. Done!

Med det sagt så presenterar jag Misoku, 13-årig mecha-förare/högstadielev. Hon är löjtntant i "Task- force Happy lolita strike squad"

Hennes intressen är att spränga saker i luften, gosa med kattungar och flirta med pojkarna i den närbelägna pojkskolan.




onsdag 4 juli 2012

Nej till Acta!. Istället enhörningar och regnbågar!

Jag hade ju tänkt göra någon sorts politisk konst idag, men luften gick ur mig när jag inte kunde kverulera över integritetsfrågor i och emd att ACTA röstades ner idag!
Så jävla skönt! Så istället för arg politisk konst har jag målat en enhörning som flyger genom luften, omgiven av rosa moln, bajsandes en regnbåge. Allt är således underbart för en gångs skull!

Här är hen:

Hurra för regnbågen1


tisdag 3 juli 2012

Sista blckfisken på ett tag- den här gången akryl

OK; jag upptäcker att jag snöat in fullständigt på detta med bläckfiskar. Jag tog därför fram akrylfärgerna för att avskräcka mig från fler blötdjursäventyr. Som vanligt vill jag och målarkniven olika saker, men efter lite kompromisser så kom vi fram till den här lilla styggingen. Det är som vanligt knepigt att måla med akrylfärgerna när de aldrig hinner torka färdigt, man får acceptera läget och låta färgerna hamna lite hipp som happ: de drar liksom med varandra när de fortfarande är blöta. Och det gör det svårt att få till det riktigt som man vill. Jaja, slutklagat. Här är den i alla fall: universums härskare.
Tyvärr blev den lite sönderkomprimerad, men klicka på den för att se den stor och fin


Nästa gång får det nog bli lite mer konst av politisk, berlinsk typ.

måndag 2 juli 2012

I arla morgonstund- en blyertsbläckfisk

OK, nu är alltså klockan halv fem och jag har suttit med den här bläckfisken i nästan en timma. Jag vet, projektet heter 30minuterskonst och det här tog nästan en timma. Men om man går upp halv fyra på grund av att ens son prompt skulle sova i "stora sängen" för att sedan kasta sig av och an så till den milda grad att jag gav upp och gick och satte mig i vardagsrummet, så tycker jag att man har rätt att bryta lite mot regelverket.

Jag tycker som sagt om bläckfiskar. Ända sedan jag som späd 10-11åring köpte en bok som Jaques Costeau skrivit om bläckfiskar så har jag varit hooked. Bläckfiskar, särskilt de 8-armade, är så sjukt coola. Ryggradslösa djur som är obehagligt smarta, som kan sträcka ut sin kropp till oigenkänning, regenerera, som kan ändra färg och som dessutom kan skjuta bläck! Det är ju helt klart mer intressant och osannolikt än något som någon kan komma på ur fantasin. Säg det fantasymonster eller den sci/fi-antagonist som har så många häftiga förmågor!

Här är den i alla fall, en bläckfisk i blyerts, men med konturlinjer ritade i tusch.

Senjor bläckfisk. Klicka (som vanligt) på bilden för stort format






Jag är nöjd med den här liraren. Jag tycker att vissa delar inte är genomarbetade nog, och hade jag varit lite piggare så tror jag att skuggningen hade blivit lite bättre. Framför allt högra tentakeln i nederkant kunde ha blivit bättre skuggad. Däremot gillar jag övriga armar, framför allt den i mitten, med sugkopparna. Och att jobba med både tusch och blyerts var en höjdare.

söndag 1 juli 2012

Noch einmal, Günter!

OK, jag tyckte att jag ville rita en till svartvit blärrefirre, och här är den!

En till octopod warrior

Halvtid! Och borgen på berget

Det är helt otroligt. Halvtid i projektet. Hittills har jag alltså skapat något varje dag sedan första januari. Jag har lekt med lera, jag har gjort stop motionfilmer, ritat med vattenfärger, akvarell, gjort potatistryck, tecknat i blyerts, torrpastell och tusch, målat med akrylfärg, gjort stilleben, kusliga träd, misslyckats flera gånger än jag orkar tänka på just nu, böjt dödskallar av ståltråd, skulpterat saker med mat och mycket annat. Det känns väldigt väldigt roligt och jag tackar ofta min kära fru att hon gav mig det här projektet i julklapp. Det har utvecklat mig enormt mycket vad gäller kreativitet och förmga att tänka i nya spår. jag har lärt mig att avsluta saker och inte minst så har jag blivit en skickligare tecknare.

Dagens grej får bli Juli månads banner, en siluett över mitt älskade Nybohov. Denna pärla söder om söder där jag bott de senaste 6 åren av mitt liv. Bilden i sig är ju inte så värst imponerande, men den betyder rätt mycket för mig. Varje gång jag ser den hotfulla siluetten så tänker jag på platsen där jag bor och hur mysigt det är där uppe, när man väl knegat sig upp för världens varmaste backe.

Här är den i alla fall: Borgen på berget:
Borgen på berget

Ikväll blir det nog en bonusgrej. det här tog typ tio minuter bara...