Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

onsdag 31 oktober 2012

Gullranka

Jag har ju fått 23 gröna nyanser av promarkerpenna och då är det ju bäst att jag använder dem, antar jag. Idag ritade jag av ett gullrankeblad. Gullrankor är ju rätt knasiga i färgerna med allt från djupt mörkgrönt till ljust ljust gult och nästan vitt fläckvis. Jag är rätt nöjd, poscastrecken gör att bladet verkligen får liv! Men det är svårt med promarker, mycket svårt.


tisdag 30 oktober 2012

Grattis på förödelsedagen!

idag fyller jag år. En kollega tyckte att ajg skulle måla en tårta och så fick det bli. En prinsesstårta. När jag blaskat på det gröna insåg jag att prinsesstårtor måste ha en ros, så jag fick måla en bredvid och klippa ut samt limma fast den på tårtan.

Mums för prinsesstårta!

Den är grön, den är gjord av marsipan. Lite som en marsian.

måndag 29 oktober 2012

23 nyanser av grönt

Jag önskade mig promarkerpennor. Att få alla nyanser av någon färg. Jag trodde det rörde sig om ett tiotal. Det var 23...

Nåväl, nu var det dags att testa av nyanserna. Jag bestämde mig för att rita ett bladverk och utgick från en gullranka som vi har hemma. Sedan var det bara att kavla upp ärmarna och köra igång. Jag har ingen aning av hur många nyanser jag använde, men jag tror att jag fick med ungefär hälften?
Puh. 36 minuter av grönt.


Det fick bli en stopmotion också, se magin växa fram!


söndag 28 oktober 2012

Presenter

idag fick jag lite presenter.
Bland annat en påse med trattkantareller och ett pennset. Det var dags att göra Kunst! och jag slog två flugor i en smäll så att säga, genom att rita en trattkantarell med pennorna.

Koka bort vattnet, stek i smör och lite vitlök, ät absurda mängder av svamp. slut.


Det blev ok, inget mästerverk, men å andra sidan så har jag aldrig ritat trattkantareller förut.

lördag 27 oktober 2012

fredag 26 oktober 2012

Killbot!

Jag var tvungen att prova att måla lite med utspädd akryl idag. Fan vad roligt det är. Jag bestämde mig för att måla av min gamla robot Robotnik igen.  Jag tänkte mig att jag skulle måla den i en ganska så slängig stil, med synliga skisslinjer och så vidare men hyfsat detaljrik ändå. När jag började bli klar så kändes det som om något saknades. Efter en liten stund kom jag på: feta linjer runt hela kalaset. Jag drog därför på med en tjock svart linje runt roboten. Det gav den en, tycker jag, härlig seriealbumskänsla. Den här är jag nöjd med!

Ja, Blip, Yes!

torsdag 25 oktober 2012

Första snön

vad ända in i helvete!? Det snöar!
Årets första snö är det ju inte direkt, antar att årets första snö föll någon gång i januari. Men det är helt klart höstens första snö.



Jag var bara tvungen att göra något av detta. Akryl och poscastänk. Det tog väl fem minuter. Tänk att stor konst kan gå så fort!


onsdag 24 oktober 2012

Japansk lykta i blandteknik

Jahapp. Då har man en son som är tjuv. Han tog med sig en japansk klocka från rabatten utanför porten. Jag måste dock säga att jag förstår honom, den här blomman är ju väldigt fin, tycker jag. Jag tycker dock att hela den här situationen är lite rolig: jag har verkligen fastnat för att måla blommor och jag kan inte förstå att det tog 37 år att fatta att det är askul att måla blommor!
Dels är det en teknisk utmaning, för växter är jävligt aviga att teckna och måla eftersom de är så organiska och stökiga i sitt utseende och form. Dessutom är ju blommor fina, så det blir liksom roligt att måla av dem av den anledningen också.

Nåja, slutpratat. Här är den, en japansk lykta:



Jag målade den i akvarell och halvvägs kom jag på att det vore kul att lägga på akryl på de här åsarna. Då det fortfarande var lite fuktig så flöt akrylen ut lite och jag upptäckte att det skapade ett fint komplement till akvarellen, så jag pytsade på lite mer vatten och lät akrylen flyta ut på sina ställen. Den blev inte direkt superrealistisk, men jag fångade dess väsen ganska bra tycker jag!

tisdag 23 oktober 2012

Valnöt målad med dagisfärg

Jag köpte tempera idag till min son. Det är sån där dagisfärg, ni vet? Stora flaskor med färg som man kan kladda runt med.
Dagisfärg


Orsaken är att han tyckte att akrylfärg var för meckigt att måla med och vill ha sån färg som man har på dagis. Jag tycker nog att nu när jag köpt en massa sånt så har jag väl rätt att måla lite med den? Eller hur?

Ett styck temperavalnöt


Det fick bli en valnöt. Igen. Det var förvånansvärt kul att måla med dagisfärgerna. Jag kommer nog att måla mer med den här färgen. Smaskigt flödande som uppmanar till stora målningar, valnöten blev stor som en ordinär barnskalle ungefär.


måndag 22 oktober 2012

SL:s nya funktionshinderanpassade varningsskyltar!

Jag har tack vare kontakter inom SL fått tag på en av de nya skyltarna som SL ska sätta upp för att "utbilda"resenärerna. De fick nyligen , till deras stora förtret, reda på att även människor med olika typer av funktionshinder åker tunnelbana. Detta alltså trots att de aktivt försöker hindra människor från att komma in på tunnelbanan!

Man har därför valt att ta fram en serie pictogram som beskriver hur man ska och inte ska göra. Här är ett pictogram från SL avseende spärrarnas avslappnade inställning till människoskador:

Akta dig din analfabet, även dina armar kan klippas av!

söndag 21 oktober 2012

Grava motivations- och inspirationsproblem

Det har varit tungt ett par dagar nu. Motivationen och inspirationen har klappat ihop fullständigt. jag hoppas att det ordnar upp sig med det, för det är jävligt segt just nu. Jag ritade en abstrakt grej i blyerts ikväll. Jaja. det är i alla fall något. Jag hoppas jag kommer igång snart igen.


lördag 20 oktober 2012

Drawing pad

.. heter en app som jag har på min Galaxy tab. Det är en lekapp som man kan rita med. Verktygen är väldigt grova och inte så värst enkla att jobba med, men min son älskar appen. nte minst för att man kan drag-droppa in en massa stickers på canvasen.

Jag blev sugen på att prova om appen går att rita med på riktigt och inte bara skojigt klotter. Det gick väl sådär, blomman jag ritade blev ganska så klumpigt utförd. Här är den:

En rosa blomma

Då en del av mitt projekt går ut på att testa nya tekniker får jag väl lägga kvällens hrm.. mästerverk under kontot: testad teknik.


fredag 19 oktober 2012

torsdag 18 oktober 2012

En orange valnöt

NI trodde att jag var galen. Ni sade att jag hade tappat greppet: "Glöm det, eric, oranga valnötter finns inte." Men kolla här, här är beviset: de finns. De existerar. Och de är efter ditt blod.

den är orange. det är en valnöt. Jag är inte galen.

onsdag 17 oktober 2012

Hjärnätande amöba härjar i storstad!

Detta stod alltså i Svenskan! Snacka om apokalyptisk rubrik! Som en rikgit härlig pulpig katastroffilm: Attack of the braineating amoeba!



Jag var helt enkelt tvungen att rita av denna amöba. Varsågod!
See humanity fight its greatest enemy ever!

tisdag 16 oktober 2012

Random article

Wikipedia har något som kallas för random article. Det är helt enkelt någon sorts slumpgenerator som öppnar en slumpmässigt vald artikel. dagens uppdrag var att rita några grejer från Random article. Den första var baletthistorikern Ivor Guest.

Oh, yes, I´d rather say, old chap! Stiff upper lip, ey?

Sedan var det dags för United Flow, som är japansk sångare. Kawaii någon?

Oooh, super happy go lucky bunny time!


Det här upplägget var ganska kul, tycker jag. Slumpa fram en gubbe eller en tant och rita av!


måndag 15 oktober 2012

Hipster- Wictor

Jag blir ständigt mobbad av Wictor för att jag har den här bloggen. Till slut förstod jag vad denna nätmobbing handlar om: han är sur för att jag inte ritat något porträtt på honom ännu. Så om du läser det här, Wictor, din lille hipster: här är ett porträtt på dig. Kommer trakasserierna att upphöra nu?




söndag 14 oktober 2012

En ganska så misslyckad myrkott

Tjaha. Det tog lite längre tid än jag trodde det skulle ta. Alla dessa skal som skulle skuggas och ritas. Det blev rätt så dåligt. hade velat lägga lite mer tid men hann inte.


lördag 13 oktober 2012

Ett far och son-projekt

Min sedan ett par veckor treårige son målade en krumelur som jag blev otroligt förtjust i. Ett sånt otroligt snyggt flöde som på något vis påminner om ett ansikte. Jag bestämde mig för att förstärka färgen där ögon och mun kunde skymtas, men utan att göra något för att öka på realismen. Resultatet blev väldigt snyggt tycker jag. Vad tycker ni?

Hej! Jag är en märkligt formad gubbe!

Jag kan ju påpeka att sonen inte alls skulle måla ett ansikte, utan mest bara kladdade runt.

fredag 12 oktober 2012

Elefantmannen

Tja, eller elefantkvinnan? Inte vet jag. Jag ritade av sonens pyttelilla leksakselefant, den har cirka 5 cm mankhöjd. För att toka till det så ritade jag av den i ganska stark vinkel uppifrån. jag valde att jobba med skuggninar genom att "kladda" med pennan, för att på så sätt skapa någon sorts illusion av elefantens rynkiga hud, utan att för den skull rita dit rynkor. Jag tycker att jag lyckades ganska så bra. Kolla:

TUUUT! 

torsdag 11 oktober 2012

Lefve revolutionen, broder!

Nya moderaterna med Obersturmbannführer Rheinfeldt i spetsen har ju gjort något av en revolution, då de fejkat humanism och på så sätt hamnat i regeringsställning. Visserligen tillsammans med stödtrupper från både höger och.. tja om inte vänster så från mitten.

Här är han i alla fall: el Che, nej jag menar el Rhino:

Ja, lefve den!!!

Jag är lite missnöjd med att pannan blev alldeles för låg, men det blev för mycket freakshow att göra den helt realistisk.

onsdag 10 oktober 2012

Leve Revolutionen!

Viva la revolution!
Abe säger: Leve revolutionen!!


Abe får ta Ches plats ikväll. Kraftullt och slagkraftigt!


tisdag 9 oktober 2012

Saker man ser från mitt fönster

Tja, ett Telefonplantorn till exempel! Det här tornet är så otroligt häftigt. Utöver att tornet är jävligt snyggt så får man själv bestämma vilka färger som fönstren ska lysa i. Det gör man genom att skicka ett sms till tornet, där man talar om hur man vill ha det. Coolt!


Jag ritade själva tornet med svart Poscapenna för att få en helt slät yta. Sedan lade jag på akrylfärg som himmel och till fönster för att få en mer levande yta där. Det blev rätt bra tycker jag.





måndag 8 oktober 2012

En hel jävla basenjiflock

har jag ritat ikväll.
Dock orkar jag bara ta kort på två av dem. Vi får se om jag tar kort på resten av dem också.  Här är i alla fall två stycken basenjihundar i röd torrpastell:


söndag 7 oktober 2012

Veckans valnöt

Vi har en bunt med färska valnötter på tork här hemma. jag bestämde mig därför för att rita ett st valnöt. Den blev rätt bra i all sin enkelhet, tycker jag. Dessvärre insåg jag när jag var klar med den att jag tagit på mig att rita några basenjihundar innan Onsdag. Återkommer med mer grejer...


lördag 6 oktober 2012

Telefonklotter

Är väldigt trött och dessutom funkar inte bredbandet. Snyft. Det får bli lite sånt här.


fredag 5 oktober 2012

Dagens kranium

Eller är det dagens ordvits, kanske? Mer göteborgskt än så här blir det ju knappt.

Höhö, en ordvits. det är skôj med sådana.

torsdag 4 oktober 2012

Kranijum

Det fick bli ett kranium idag. När jag tittade på ordet kranium så insåg jag att ordet kran finns med i det, så i morgon ska jag rita en dödskall med en vattenkran. Men i dag fick det bli ett vanligt kranium, komplett med ögonhålor och sprickor.

BU!

onsdag 3 oktober 2012

Sömnlös i Stockholm

Igår ritade jag ett försenat sidhuvud i form av en tentakel. Jag är inte helt nöjd med den så här i efterhand, så när jag vaknade kl 4 i morse utan att kunna somna om bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. den här gången blev det lite bättre, så in med det nya. Ut med det gamla (som Carema hade sagt)!

Fasans tentakel.

tisdag 2 oktober 2012

Försening!!!!

idag är det ju den 2 oktober! Har helt missat månadsskiftet och de faktum att det bara är 1/4 kvar av projektet! Galet I tell you, Galet!

Jag gjorde ett nytt sidhuvud också. En tentakel som greppar ngt. Jag gillar att det tentakeln håller i endast antyds. Den blev rätt så bra, tycker jag.

Il tentaculo!

måndag 1 oktober 2012

Lilla bocken bruse trippa över trollebron

Men den här bocken hade inga storasyskon.

Sorgerliga saker hända med en bock emellanåt
Sorgerligast är nog denna att trollet upp det åt



Huvudet som sådant är mindre inspirerat än mitt lilla rim ovan. Jag är missnöjd, men man kan inte vinna jämt.