Ett litet kreativitetsprojekt där jag utför ett 30minuterskonstverk om dagen i ett helt år. Tekniker och metoder är valfria.

fredag 30 november 2012

T-banan inställd!

Skoja bara, klart den här T-bananen inte är inställd!
T-banan från Gôteborrg! Det är alltså INTE en spårvagn.

torsdag 29 november 2012

En grön, stor snigel

Idag fick det bli en snigel. Tuschpenna med penselspets och grön promarker. Jag lade på lite vitt med poscapenna för att highlighta lite grejer och göra snigeln lite mer.. slemmig, liksom.


Schlobba, schlobba!


Det tog väl en tio minuter ungefär att svänga ihop den här slemmisen, och liksom allt annat på bloggen är den till salu för en hundring. Vill du ha den här liraren är det bara att dra iväg en kommentar på den här sidan så löser vi det!


onsdag 28 november 2012

En rosa blomma målad i akvarell

Vi har en bunt hibiscusar hemma och för någon vecka sedan så dök det upp ytterligare en blomma på en av dem. Jag tog ett kort på den och när jag hade idétorka nu ikväll så tog jag fram fotot och använde som referens när jag målade denna. Den blev väl rätt ok, jag hade lite motivationsproblem.


tisdag 27 november 2012

Orange Akrylskalle

Idag fick det bli en akrylskalle. Det blev hyfsat bra, men jag stör mig lite på att jag bara har en pensel, som är ungefär 15 mm bred. det blir lite svårt att få till detaljer då. Man kanske ska köpa en lite smalare akrylpensel? Det tog 15-20 minuter att måla den här liraren.



Ni glömmer väl inte att jag har grejer till salu? Denna skalle till exempel!?

måndag 26 november 2012

Eldprästen

Den här eldkultprästens utseende har förändrats efter århundraden av avel. Hela prästkasten skiljer sig från den övriga befolkningen med sin vitgula hud och sin långsträckta kroppsform. Vissa säger att de är degenererade, andra att de är eldens sändebud, men oavsett vad man har för åsikt om prästerskapet så fruktar man deras makt.

Vid den evigt förtärande och renande elden!

söndag 25 november 2012

En läskig galen galning!

Jag tänkte fortsätta med porträttgalleriet från the Shield och bestämde mig för Shane. Det blev itne Shane, utan något annat mycket mycket obehagligare.

Bu!

lördag 24 november 2012

Holland "Dutch" Wagenbach

Ikväll fick det bli gamla Dutch. Stackarn, han är inte den vackraste detektiven, men han är snajdig på att lösa fall. Den här blev riktigt bra, i alla fall jämfört med gårdagens Claudette. Jag tycker att jag fick till den gode Dutchs trötta, lite utschasade kaffestinna blick och min.  Viktor: Dutch är nu din!


fredag 23 november 2012

Claudette Wyms

Idag blev det sämre, stackars Claudettes näsa hamnade på tog för långt åt vänster. Det blir så ibland när man ritar utan att titta upp från detaljerna och istället tittar på helheten. Nåja. Vi får låtsas att det är ett experiment med kubism a la Picasso, så blir detta plötsligt ett mästerverk istället...



I morgon tror jag det får bli Dutchs tur.

torsdag 22 november 2012

Vic Mackey

Jag har börjat titta på The Shield som faktiskt börjar leta sig upp till Sopranos i kvalitet och tittarglädje. Det är därför dags att göra lite grejer från serien i fråga tror jag. Först ut är såklart Vic Mackey, "hjälten" i serien. Vic är genomkorrumperad polis med avsaknad av så kallad moralisk kompass. Den här teckningen är jag asnöjd med!
Passa dig!



PS:Kom ihåg att alla bilder på bloggen är till salu. Hundra kronor styck, pengarna går oavkortat till välgörande ändamål!

Jag har redan levererat
Here lies les moore och Industrispionage

Ett 20tal andra är bokade. jag kommer snart upp med en lista på vilka som redan är bokade.

onsdag 21 november 2012

Imse vimse spindel, eller Giant crab spider

Min fru föreslog att jag skulle illustrera en barnvisa. Det fick bli Imse vimse spindel. Jag började kika efter bilder på spindlar och fastnade för ett monster som kallas för giant crab spider. Dessa vidriga djur kan bli upp till 30 cm mellan tårna! gaaaah, jag får bokstavligt talat rysningar när jag skriver om detta. De äter geckoödlor till frukost.

Hursomhelst: Här är hen, en giant crab spider, eller huntsman spider. En kuslig typ som ser härligt genomkorkad ut. Det här blev rätt bra, tycker jag. jag lyckades med de gröna tonerna rätt bra.








PS: jag har redan ett 20tal förbokade bilder! Helt otroligt! 2000 kronor rakt ner i plånboken för den organisation som vinner omröstningen. Tack för allt stöd!

tisdag 20 november 2012

Enkätdags! Vilka ska pengarna gå till?

Igår berättade jag att jag ska sälja det jag gjort nu under året och ge bort pengarna till välgörande ändamål. Jag har fått några tips på organisationer och de kommer här:
Amnesty
Anorexi bulimikontakt
Läkare utan gränser
Barncancerfonden

Alla organisationer har behjärtansvärda mål och jag tänker faktiskt inte själv fälla avgörandet, utan det får ni, kära bloggläsare! Till höger finns en enkät. Rösta på den organisation som ni tycker ska få pengar. Allt jag tjänar in på försäljningen kommer att gå till den organisation som får flest röster.

Det här är ju dock en bildblogg och inget annat, så här kommer en allosaurus i blyerts som firar födelsedag!

måndag 19 november 2012

Lite bättre med hundarna idag

Ok, skam den som ger sig, det här blev lite bättre i alla fall. Jag fick till det här flytet lite bättre, men lite mer svepande linjer och så. Men hundar är ta mig satan bland det svåraste som finns att rita. Nosarna har en tydlig tendens att bli groteska. Sen är ju basenjihundar lite roliga till utseendet, med sina milda och bekymrade ögon och rynkiga ansikte. Nåja, här är dagens tuschbasenjis i alla fall:


jag är godare än Jultomten och Jesus tillsammans

Från och med första januari kommer nämligen jag att sälja av alla grejer jag skapat under 2012. Verken kommer att kosta en hundring styck och stålarna går direkt till ngn sorts välgörande ändamål. Nästan allt (vissa grejer har jag redan gett bort) som ligger på http://30minuterskonst.blogspot.se/ kommer att vara till salu.

Jag kommer att köra igång en enkät här på bloggen för att se vart pengarna ska skickas. det blir alltså ni, kära beundrare som får bestämma detta!

 

söndag 18 november 2012

Epic fail med tuschbasenji

Jag ville rita basenjihundar med min tjusiga tuschpenna. Det är helt sjukt jävla svårt. Eftersom varje linje så att säga måste bära sig själv så blir vartenda litet misstag och fel smärtsamt tydligt. fan vad svårt det ska vara. Snyft.

Bu för dessa hundar.

lördag 17 november 2012

Dagens babian!

Jag vet inte varför, men jag har fastnat för babianer. De är ju ändå för skojiga, dessa gynnare. Jag har jämt trott att de är rejält stora, men de väger som absolut mest 40 pannor. Det är ju inte så värst mycket, men man får betänka att deras tänder är typ 10% av kroppsvikten. I alla fall ser det ju ut så; de har ett jäkligt imponerande garnityr. Kolla in den här kompisen som just berättar för resten av sitt gäng att den hittat en banan och att ingen annan får mumsa på den.

kregaaah! Bundolo!

Jag använde den här pennan, som är ngn sorts japansk kalligrafipenna, tror jag.

fredag 16 november 2012

Jag flyger till rymden i en bananraket!?

Ja, det var vad min son sade när han gungade i gungorna i lekparken tidigare ikväll. Jag antar att han fått i sig något på dagis eller så? vad serverar de egentligen för svamp på förskolan!? Något för Familjeliv att utreda, måhända.

Det måste vara en sån här han menade?


torsdag 15 november 2012

I are baboon!

Först hade jag tänkt att göra något med den senaste SD-fadäsen, men dessvärre överträffar verkligheten dikten i detta fall. Så det fick bli något annat, jag menar: vad jag än ritat så hade det blivit tamare än klantskallarnas upptåg. Istället fick det bli ett djur, nämligen en upprörd babian (okej, den påminner lite om en politiker, minus järnröret dårå)!


Bleaaaargh!!!!!!


Babianer (djuren alltså, inte politikerna) är coola apor med sjukt stora tänder (trots att de mest käkar frukt) och svansar som ser ut som de gått av. De har dessutom enorma, gladfärgade rumpor. Kort sagt är det en riktigt fräsig apvariant.

onsdag 14 november 2012

En klängväxt

En övning i att få till mjuka, böljande linjer. Jag smackade in några små blommor i sluttampen för att liva upp det lite.


tisdag 13 november 2012

Drink and draw

Jag och några andra träffas med ojämna mellanrum och ritar tillsammans. Upplägget är att alla ritar samma sak, men med egna tolkningar. Här är två bilder som jag är ganska nöjd med:

"Rita ett monster som livnär sig på bensin och som har motorer inuti sig. Monstret används som fordon."



"Rita en hjälte i ett rollspel med space horror/technohorror-tema" Det fick bli en snubbe som har hemlig identitet, han utrotar demoner från fjärran galaxer och dimensioner på fritiden medan han låtsas vara ointressant nolla med tråkigt jobb inom IT och hänger på fejjan hela tiden.



måndag 12 november 2012

Bläckfiskbonanza!

Jag vaknade tidigt i morse, hade tråkigt och insåg att jag hade lite tid över. Tid över till Bläckfiskbonanza!!! Fram med nya tuschpennan och sedan var det tentakler för hela slanten. Jättebra övning för att få till kurvor och linjer med nya pennan. Det blev fina små bläckisar, tycker jag.

mmmmm, calamares!

söndag 11 november 2012

Det är en hibiscus! Nej, det är ett salladshuvud! Nej, det ÄR en Hibiscus...

...ja. fast grön, dårå. jag köpte en häftig pennahär om dagen, det är en pensel-penna vars spets är som en pensel. Det gör att man kan justera tjockleken på linjen man ritar genom att trycka olika hårt. Från hårfin till fet spritpenna.


Jag tyckte det kunde vara kul att testa pennan genom att rita böjande former. Det fick bli en hibiscus. När jag var klar hade det tagit ungefär fem minuter, så jag bestämde mig för att färglägga. Det fick bli 23 nyanser av grönt. eller 7-8 stycken i alla fall. Det ledde ju såklart till att min fina hibiscus mest liknar ett salladshuvud, men det gör inget. Egentligen ska man ju jobba med små ytor i taget, där man blandar nyanser allt eftersom, men jag orkade inte jobba så idag. Det blev istället att jag ritade en nyans i taget. Det medförde att nyanserna inte riktigt går in i varandra, men jag orkade helt enkelt inte göra på rätt sätt. trots det: jag tycker det blev snyggt!


En kul reflektion förresten: både akvarell och promarker blir snyggare efter ett par timmar. Det verkar som om färgerna "sätter sig" efter ett tag. Att de lever en stund efter att man målat klart. Intressant tycker jag.

lördag 10 november 2012

Japanishces lanterne

jag målade en japansk lykta idag. Det blev något av en närbild, där jag försökte få till att bara mitten av lyktan skulle vara i fokus. det blev rätt häftigt, tycker jag. jag är lite missnöjd med tjockleken på "ådrorna", de skulle ha varit lite sprödare, men annars blev det rätt bra. Jag använde främst akvarell, men även lite gouache och akrylfärg.


fredag 9 november 2012

Det blåser en storm över Jorm

Så sjunger de i filmen Dunderklumpen, i slutet när allting ordnat sig. den här stormen däremot, är inte en storm där allt ordnar sig. Tvärtom, det jag avbildat här är en rekorderlig "nu går det fullständigt åt helvete"-storm. Den här blev bra tycker jag. Den är visserligen inte direkt realistisk, men rätt cool ändå.


torsdag 8 november 2012

Inget doftar som farmors bak

Så kan man säga om man vill berätta en av två saker: 1: farmor bakar goda kakor eller 2: Farmors stjärt luktar mycket.

I det här fallet var Farmors bak inte inblandad över huvudtaget. Snarare var det så att det bakades pepparkakor här ikväll. en sån här bland annat:



Akvarell och Gouache

onsdag 7 november 2012

Three wizards crowned with weed

Jag ritade en riktig stoner. Lämpligt nog i grönt, haha!

Promarkerpenna. Skissade direkt med promarker, ingen blyerts här, inte. Det blev en riktigt skön bild, tycker jag.

"ööööh, fan är snuten där ute? faaan vad jag nojjar!
Skit samma, finns det godis?"

tisdag 6 november 2012

Skägg. Grönt.

NU har jag provat att rita monokromt med grönt. Det blev en man med ett skägg. 50% jultomte, 50% kuf, 100% grön!

Kolla själva!
Jo... jodå... Njahaja, jojo! Nja, jaaa. Vad sade du nu då?

måndag 5 november 2012

Grönnäbbad tukan

Det här får nog bli sista tukanen på ett tag. det är vackra, men absurda fåglar. Jag får hela tiden känslan av överdrift, disney etc när jag ritar en sådan.  Näbbarnas cartoon-kvalitéer är uppenbara med sin form och färger. Just den här liraren har grön näbb.

Jag använde promarkers och poscapenna till den här som blev rätt bra, med tanke på att jag har ganska svårt att få till promarkerpennorna.

PS: hur sjukt är det inte att jag har mindre än 1/6 kvar av projektet!?


söndag 4 november 2012

Jag tuKan göra en fågel till!

Hahahaha! Var vilken jävla ordvits!? Gôteborrrg, här kommer jag!

Nåja, det blev en till tukan. Den här gången ritade jag kroppen med spritpenna, det blev rätt så kul att utnyttja akvarellpapprets struktur på detta vis tycker jag. Annars är jag rätt nöjd i övrigt också.

Pip, pip. kvitter!

lördag 3 november 2012

Beställningsjobb

Min son gillar Barbapapa. Han älskar Barbazoo, den lille gule barban som tycker om djur. Barbazoos bäste vän är en tukan. När vi läste en Barbapapabok i kväll nämnde han (sonen alltså. Inte tukanen) att han ville ha en tukan. Jag påpekade att det kan vara lite svårt med tanke på var de lever (Sydamerika), men att jag kunde rita en åt honom istället. Han var inte jättenöjd över svaret, men tyckte att det var väl ok.

Sagt och gjort, jag letade upp några bilder på tukaner, förvånades över den abnormt stora näbben, vad ska de ha denna enorma näbb till egentligen, och började måla.

Krax krax!

Det blev akvarell och jag är ganska nöjd, framför allt näbbens utseende. Jag fick till färgskiftningarna väldigt bra. Det känns onekligen som att jag överdrivit näbbens storlek, men faktum är att de har så här sjukt stora näbbar. Knäppgökar.

I morgon ska jag ge tukanen till honom.


fredag 2 november 2012

Ny månad, ny banner? Nja, Baron Samedi i alla fall

jag köpte ju Gouache igår och jag bestämde mig för att träna lite på det idag. Det fick bli en Baron Samedi på lila papper.

När jag var klar så kom jag på: jag har ju inte gjort någon November-banner!!!!!111one!!1

Jag får försöka knya ihop detta på på något vis tänkte jag och vips:



Med hjälp av ett onlineritverktyg så hade jag gjort en skitful, men ändå fungerande banner. Den kommer att ersättas inom kort, den är ersatt nu, men tills vidare så får det se ut så här.

Det känns väldigt roligt att måla med Gouache, även om jag har mycket kvar att lära. Men färgen är mysig att måla med.

Här är nya bannern:





torsdag 1 november 2012

Kantarell i Gouache

Jag köpte min första gouache idag. det är tydligen en sorts färg som påminner om dagisfärg, fast där priset är kanske 30 gånger så högt. Tyvärr köpte jag bara vitt, då jag har tänkt att använda det till att täcka med när jag målar i akvarell och tusch. Jag blev dock så sugen på att prova, så jag målade en vit svamp på vit bakgrund. Konstigt? jodå. Konst, tja kanske det?